2kayak4batten

De route

Van Amsterdam naar Pesaro

de-route

Op 27 augustus vertrekken we vanuit Amsterdam. Rond maart denken we aan te komen in Pesaro. Het eerste deel van de route gaat over zee naar Noord Frankrijk. In deel twee bevaren we de Franse rivieren. Het laatste stuk varen we over de Middellandse zee.

route-1

Amsterdam – Le Havre

Ons vertrekpunt op 27 augustus 2016 is Amsterdam. Vanaf daar varen we via het binnenwater naar Katwijk aan Zee om daar de Noordzee op te varen. Daarna vervolgen we onze weg langs de kusten van Nederland, België en Noord-Frankrijk tot aan Le Havre.

route-2

Le Havre –  Middellandse zee

Het zal ongeveer half september zijn wanneer we de Seine op kajakken richting Parijs. In Parijs varen we de Marne op om uiteindelijk via Chalon-Sur-Saoôe op de Rhône terecht te komen en verder te peddelen tot de Middellandse Zee. We zullen in Frankrijk dan ten minste 170 sluizen zijn gepasseerd. Naar schatting is het ongeveer eind november als we het zoute water weer zien.

route-3

Om Italië heen

Vanaf dan spreekt de route voor zich: we houden de kust aan de linkerkant en varen om Italië (en Sicilië) heen tot aan Pesaro. We verwachten dat het dan begin maart zal zijn als we daar aanmeren en dat we dan zo’n 5500 kilometer hebben gekajakt.