2kayak4batten

De Belgische kust voorbij

Intussen zijn we in Frankrijk. In drie dagen hebben we zo’n 90 km gepeddeld en zijn we de Belgische kust voorbij gevlogen. Die kust heeft zo weinig indruk op ons gemaakt dat we er maar één foto van hebben. Het enige wat er te zien was, was strand met boulevard en hoogbouw erachter. Die foto die we hebben is van de haven van Nieuwpoort, waar een immense rij zeilboten de haven ineens verliet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot zover gaat het allemaal geweldig. Het weer is fantastisch (lekker warm, zonnig en niet teveel wind) en het varen is heerlijk. Ook worden we steeds handiger in het in en uitpakken van al spullen. Waar we eerst 3,5 uur aan het ploeteren waren vanaf het moment dat de wekker ging en we in de boot zaten, staat ons record nu op 2 uur en 40 minuten rustig ons ritueel uitvoeren. Een uitvoerige beschrijving van dit ritueel volgt later.

Ieder van ons ontwikkelt ook zijn eigen kwaliteiten. Willem is onze echte navigator en zorgt met z’n kaarten, gps en telefoon dat we zo effectief mogelijk ons van A naar B verplaatsen. Zelfs een greep met z’n hand door een oesterbank weerhoudt hem hier niet van. Feike heeft ‘de Feike’ uitgevonden. Met dit instrument is het tillen van de kajaks een stuk gemakkelijker geworden. De Feike heeft nog talloze andere toepassingen. Daarover brengt hij later een boek uit, of een post, of een documentaire, of alledrie. Wat nog wel handig zou zijn is als deze uitvinder ook iets zou bedenken dat voorkomt dat een tentje dat hij net heeft opgezet wegwaait.. Fenna, georganiseerd als altijd, belt en mailt wat af. De ene keer met de KRNM, dan met de haven van Duinkerke en dan met geïnteresseerde pers. Wat zou het mooi zijn als ze deze organisatie ook kon toepassen op het manoeuvreren met een kajak als ie op wieltjes staat. Alhoewel, dat is ook lastig, paaltjes, bochten, ruimtelijk inzicht enzo.

De volgende etappe wordt het oversteken van de twee havens van Duinkerke, wat in totaal zo’n 30 km zal zijn. Daar zijn we vandaag niet mee bezig omdat we een dikke windkracht 4-5 tegen zouden hebben en er onderweg geen echte landingsplaatsen zijn. Morgen gaan we ertegenaan op een relatief windstille dag na een dagje uitgerust te hebben.

1 comment

 • Beste alle drie,
  Hebben tot nu toe ,naar ons idee ,alles redelijk goed kunnen volgen.
  Fijn dat het zo goed gaat. Hopelijk blijft dat zo.
  Hartelijke groeten van,

  Oma en Opa

  Tiesinga

  tiesing

Comments are closed.