2kayak4batten

Onze eerste peddelslagen

Klik hier om te lezen hoe het allemaal begon.

Sinds 9 december varen we nu paar keer per week door Amsterdam. Op dinsdag of woensdag maken we een rondje door de grachten en op zaterdag gaan we op en neer over de Amstel met Kanovereniging Zeeburg. Bij deze club zijn we in het begin van onze kanocarrière al verwend met de Amsterdam Light Tour (zie hier voor een filmpje).

En toen was het als snel nieuwjaar, en je raadt het al: daar hoort een koude duik bij. Voor het eerst lagen we met drie man sterk in het koude water van slechts drie graden.

Dit was een mooi punt om te beginnen met het halen van een nat pak, omdat het na deze temperaturen alleen maar warmer kan worden. Daar oefenden we voor het eerst de reddingoefeningen die we graag deze leren. Deze vaardigheden werden later aangevuld tijdens de zwembadtrainingen. Hier was het wel wat langer vol te houden dan die 15 minuten in de buitenlucht.

Halverwege maart hebben we onze eerste ervaring opgedaan met deinende golven. Dit gebeurde allemaal in Zeeland. Drie dagen lang mochten we afstanden varen en oefeningen doen met een instructeur. Er kwam vanalles aan de orde: elkaar terug in de kajak zetten met golven, peddeltechnieken oefenen, brandingvaren, surfen, slepen, routes plannen, navigeren en ga zo maar door. Aan het einde van een heerlijk lang weekend waren we het eens: des te meer je weet, des te minder je weet. Er is nog het een en ander te doen voor we de eerste meter van de route afleggen.

Voor meer foto’s van het weekend in Zeeland: Klik hier!