2kayak4batten

Weekend 9-10 juli

Op 9 juli zijn we met Nico van Zeekajak.NL naar de Waal geweest. We vertrokken vanaf camping Waalstrand vlakbij Nijmegen en begonnen stroomopwaarts te varen. In principe gaat stroomopwaarts varen natuurlijk niet zo snel, maar door de kribben in de Waal ontstaan er keerstromen. Als je steeds weer de kribben in duikt kun je toch nog redelijk snel stroomopwaarts.

Door de vele schepen richting Duitsland hadden we ook de kans om lekker te surfen. Op een gegeven moment kwamen we bij het punt waar de Rijn splitst in de Nederrijn en de Waal, wat voor een stukje heftig water zorgt. In die omstandigheden hebben we oefeningen gedaan zoals een rotslanding, reddingen en eskimoteren.

Hier zie je Feike en Willem varen in het heftige stukje op de Waal. Let vooral goed op de middelste kajak.

De dag erna was er een clinic van Walter Noort op het Grevelingenmeer. Hier hebben eerst veel oefeningen gedaan om weer in de kajak te klimmen en stabiliteit te trainen. Dat ziet er zo uit:

Daarna hebben we een aantal onderdelen herhaald:

  • Slachtoffer slepen in verschillende formaties
  • Slachtoffer slepen met meerdere personen
  • Wat te doen met een incident (andere persoon/sleper gaat om) tijdens het slepen?
  • Wat te doen als een slachtoffer zonder boot komt te zitten?

Tenslotte hebben we nog een rotslanding geoefend op het eiland Archipel! Zo’n rotslanding zit er zo uit. (Dit is trouwens de rotslanding met Nico.)