2kayak4batten

Harlingen – Terschelling en terug

Op zaterdag 16 juli zijn we vroeg in de ochtend vertrokken vanuit Amsterdam. Plan van het weekend: met KV Zeeburg richting Harlingen waar we met de kajak zouden oversteken naar Terschelling.

De planning was om het uitstromende water mee te varen tot ongeveer de helft van de tocht. Vervolgens zouden we op een drooggevallen plaat lunchen. Na de lunch zouden we onze weg vervolgen, deels met de stroming mee, deels tegen de stroming in naar Terschelling toe. Het liep alleen iets anders.

Er stond die dag een flinke wind. Daardoor waren we nog niet op de helft van de tocht, toen het water alweer de andere kant op begon te stromen. Het gevolg was dat we best een lange tijd tegen de stroming in moesten varen. Na ongeveer zeven(!) uur varen kwamen we aan op Terschelling. Daar heeft Feike nog een korte natuurdocumentaire geschoten.

Na een korte wandeling met de kano op een karretje kwamen we aan op de camping. Na een verdiend diner is iedereen die avond vroeg op bed gegaan.

De volgende dag konden we rustig opstaan. Na een ontbijtje zijn we pas rond half een het water op gegaan. Deze dag kwam de planning een stuk beter uit. We hadden de hele dag stroming mee en ook de wind in de rug, waardoor we mooi konden surfen. Na twee uur varen hebben we geluncht op een droog gevallen plaat. Daar hebben we een paar wraps in elkaar gedraaid. Lukt trouwens prima zo!

De ondiepe plekken zijn geen probleem met een kajak, maar dit geldt niet voor iedereen, zoals deze drooggevallen zeilboot.

Niet veel later waaiden we het strand van Harlingen op. De grootste oversteek tot dat moment toe was een feit!

1 comment

  • Leuk om jullie verslagje te lezen.
    Ik hoop nog een keer met mijn zeiljachtje de oversteek te maken.

    Groet,
    Peter

Comments are closed.