2kayak4batten

Ellemeet

Op vrijdagavond 3 juni kwamen we om 11 uur ‘s avonds aan in Ellemeet (Zeeland). In het donker hebben we snel onze tentjes opgezet en zijn we naar bed gegaan. Het vooruitzicht: twee dagen oefenen met Zeekajak.NL op de Noordzee.

De eerste dag gingen we bij Neeltje Jans het water op.

Neeltje Jans

Mist bij Neeltje Jans

We hadden al eerder koers gehouden door het kompas te gebruiken, maar door de dichte mist was het die dag echt nodig! Het zicht was niet verder dan 150 meter, dus de kust was al snel verdwenen. Als we wat oefeningen deden, waren we daarna meestal 180 graden gedraaid. Alle oriëntatie was dan weg en alleen het kompas kon ons nog de goede kant op wijzen. Nadat we twee uur tegen de stroom hadden gepeddeld, besloten we om te keren. Terwijl we teruggingen brak de mist snel open en na een half uur/drie kwartier zagen we de kust alweer.

Op zondag gingen we naar Ouddorp. Na de lunchpauze stond daar een prachtige branding. In de branding hebben we geoefend met surfen en bongo slides. Je zit in een bongo slide wanneer je zijwaarts op een brekende golf leunt en dan door de golf wordt meegenomen.

Ouddorp

Feike in een bongo slide

Al met al was het een erg leuk en leerzaam weekend!

Voor meer foto’s van dit weekend, klik hier!