2kayak4batten

Nog 39 dagen

Intussen hebben we alweer een aantal slagen gemaakt op verschillende gebieden, met nu als belangrijkste: marifonie. Na Willem hebben Feike en Fenna nu ook het marifoonexamen met succes afgerond. Met een marifoon kunnen we onderweg met schepen in de buurt communiceren, contact maken met sluiswachters en om hulp vragen, als dat ooit nodig is.

Dit weekend gaan we varen op de Waddenzee: zaterdag van Harlingen naar Terschelling en zondag weer terug. Met de boot is dat makkelijk, maar met de kajak is het iets lastiger. De Waddenzee is ook een behoorlijk lastig gebied om tochten te plannen. Door de vele zandplaten moet je goed kijken naar waar de stromingen precies lopen en hoe sterk ze zijn en hoe hoog het water op welk moment staat. Gelukkig zijn daar hele boekwerken voor en mensen met ervaring in deze gebieden.

Later meer!