2kayak4batten

Het begint dichterbij te komen

Onderaan onze website hebben we iets geplaatst dat aangeeft hoeveel dagen het nog is tot onze vertrekdag. Intussen staat de teller op 47. Dat is minder dan twee maanden! Het vertrek komt echt dichtbij. En we hebben nog van alles te doen.

Maar hoeveel er aan de ene kant nog moet gebeuren, zoveel krijgen we ook gedaan. Intussen heeft Axel van Zeekajak.NL de boten die Nigel Dennis beschikbaar stelt afgelopen zaterdag geleverd. Wat een bijzonder gevoel geeft dat om in gloednieuwe boten rond te varen. Aan de boten zal het hem niet gaan liggen! Voor jullie informatie: Feike gaat in de gele, Fenna in de rode en Willem is degene in de grijs-witte kajak.

Daarnaast heeft Willem zijn marifonieexamen gehaald en staat het examen voor Feike en Fenna ook gepland. Dan weten we in ieder geval hoe we met de sluiswachters kunnen praten en hoe we ooit om hulp kunnen vragen, mocht dat nodig zijn.

Nu het water voor de club lekker warm is (en het niet erg is om even te zwemmen), oefenen we alle drie ook veel met rollen en stabiliteit in de kajak. En het valt nog niet mee om te varen terwijl je op je achterdek zit of in je kajak staat. Rollen kan ook op zoveel verschillende manieren, dat er altijd nog wel iets te proberen valt. Af en toe leidt dat tot ingenieuze beelden:

Het lijkt misschien een boel geouwehoer (en dat is het voor een deel ook wel), maar we merken ook dat het ons helpt om gevoel te krijgen met je boot: waar zit het kantelpunt, wat moet je doen om weer overeind te krijgen, wat is effectief en wat minder?

Verder hebben we ook weer een paar leuke tripjes achter de rug. Op de langste dag van het jaar zijn we met KV Zeeburg naar Pampus heen en weer gevaren. Willem en Fenna hebben ook een stukje van de tocht geleid als voorbereiding op de grote tocht. Is toch heel anders, als je niet alleen op jezelf moet letten, maar je ook de groep in de gaten moet houden. Merel heeft weer gave foto’s gemaakt:

Ook zijn we op 25 juni met Zeeburg van Den Helder naar Den Oever gevaren. De Waddenzee was zo glad als een spiegeltje! Onderweg zijn we nog een mosselzaadinvanginstallatie tegengekomen.

Vorig weekend zijn we ook nog een dagje naar Zeeland geweest met Nico van Zeekajak.NL. Daar hebben we heerlijk brandinggevaren en hebben we ook voor het eerst gerold in de branding en erachter. Ook afgelopen weekend zag er niet verkeerd uit. We hebben geoefend in de stroming op de Waal met Nico en een clinic incident management gedaan met Walter Noort op de Grevelingen. Hierover volgt later meer. Qua tochten hebben we ook een mooi vooruitzicht: dit weekend gaan naar Terschelling heen en weer met KV Zeeburg. En deze tocht moet eerst natuurlijk ook gepland worden.

Tot slot: onze vertrekdag is 27 augustus! Dit wordt een feestelijke dag, waarop we nog een keer aandacht willen vragen voor ons en onze tocht. Er zullen verschillende kajakgerelateerde activiteiten plaatsvinden. De dag begint rond 10.00 en wij vertrekken om een uur of 15.00. Wil je meehelpen die dag of heb je nog ideeën? Laat het ons weten!